54. Szakmai tájékozatlanság a cement kiválasztásánál (3. rész)

Cikksorozat 3. rész

 

Közelebbről vizsgáljuk meg a témát. A mai világban fogjuk magunkat, és elmegyünk, veszünk cementet.

A tüzépen tartanak kettő, vagy talán négy féle cementet és ebből kell választani!

 

Cement képek

 

Egyszerű dolga van az embernek, hiszen több, mint száz gyártmányféleség szerepel a cementgyárak repertoárjában. Felvetődik a kérdés: miért nem a legjobbat árulják? Mert nincs rá kereslet, azt publikálják a kereskedők! Van is benne igazság! Azt mondja vevő, hogy mindegy, a legolcsóbbat kéri! Innentől elkezdődik az árharc a kereskedők között, hogy ki a legolcsóbb a piacon? Sajnos!

 

szakmai tajekozatlansag a cement kivlasztasanalPedig többféle cement több funkcióra való. Jó, biztos, hogy tized annyiból is tudna dolgozni az építőipar. Pláne akkor, ha a cementgyárak az olcsósító puffer anyagokat nem kevernének bele túlsúlyba. Biztos, hogy 20-féle cement mellett a többit is el lehet valahol használni, de csak nagyon szűk körben! A keverékképzés talán 5%-ban mindegy, milyen cementből van a habarcs, vagy a beton. Tehát 95%-ban igenis funkcióra kell igazítani a cementeket.

 

Nem mindegy milyen minőségi szintről kezdjük adalékkal javítani a keverékeket. Egy kültéri járda, térburkolat, vagy a vasalt beton tartószerkezet, csak a hozzá illeszkedő cementből lehet. A laikusok nem tudhatják mit is jelent a HÁZÉPÍTŐ CEMENT. Vagy CRH csoport szlovák gyára milyen összetételeket használ a cementeknél, amit magyar zsákokba csomagolnak. Nem tisztem az olcsó kötés szabályozó anyagokat, és mennyisLafarge magyar zsákba Királyegyházárólégét kritizálni. Azonban azt kijelenthetjük teljes biztonsággal, a kivitelezők tapasztalati szerint, hogy a hasonló jelölésű magyar cementeket jobban szereti kivitelező ipar! Nyilván meg van az oka! Nem vagyunk semelyik cementgyár nagy részvényese, sem tulajdonosa, sem konkurense, viszont igen hosszú 30 év tapasztalatával rendelkezik a szakértői csapatunk, mind analízis, mind kivitelezés területén! Az építőipar ütőerén tartjuk az ujjunk folyamatosan.

 

A választást szeretnénk, megkönnyíti a felhasználóknak ezért a következőt ajánljuk: Ne vásároljunk cementet komoly szakember nélkül! Ők naponta tapasztalják a minőségi különbséget. Ne tévesszen meg senkit, a magyar nyelvű házépítő csomagolás. A bizalom a DDC, Beremend, Vác, Hejőcsabában lehetséges. A többit, ha tehetjük, mellőzzük! Válogatni persze ezen gyárak termékeiből is lehet, sőt kell is. Funkcióra igazítás létkérdés! Ha így vásárolunk cementet, biztos, hogy az adagolással, hihetetlenül megkönnyítjük a dolgunk. A jó cement és VIP-REX adalékok együttes hatása hatványozottan jelentkezik, mint a munkaidő gyorsaság, bedolgozási könnyebbség, végtermék jobb minősége, utókezelés mellőzhetősége, építési gyorsaság növelése, szerkezeti többlet biztonságot is ad!

 

 

 

viprex logo kezdolap 600x120pxKisújszállás, 2018.november 19.

Farkas Kálmán (fejlesztőmérnök)

Küldetésünk

viprex logo footer

Bármilyen építőipari cementes keverék minőségképző, bedolgozást könnyítő adalékszere! Célunk: alacsony energia felhasználással, gyorsan, csúcsmnőséget előállítani!

Kapcsolat

Titkárság / webshop:

viprex icon 50x50px 05 műszaki info +36 (20) 942-0643
viprex icon 50x50px 05  +36 (20) 394 1588
viprex icon 50x50px 05  info[kukac]viprex.hu
viprex icon 50x50px 05  5310 Kisújszállás, Kórház u. 1/a