46. VIP-REX GÉL és VIP-REX SF együttes hatása

Gyakorlatba tapasztaltuk, milyen a két anyaggal együtt adalékolva a beton. Bedolgozást a helyszínen 8m3 mixer kocsival kiszállított friss betonnal próbáltuk ki.
Szolnokról rendeltük a C40-es betont. Mínusz 5 fokos hideg volt nappal. Éjszaka mínusz 12 0C. Az 50 kilométerről érkező beton bizony pont fagypont fölötti volt mire megérkezett.

46. VIP REX GÉL és VIP REX SF együttes hatása 2

 

Tudtuk, hogy milyen az építőipar, így mi is variáltunk egy kicsit. Mi lenne, ha még holnap erre a térbetonra rá lehetne tenni a konténer raktárakat? Ezért kötésgyorsítóval rendeltük a betont. Reklám nélkül közlöm, hogy multi neves vegyszerét használtuk, mert kíváncsiak voltunk a végeredményre.

Sajnos, még ebbe a hidegbe is a 40 perces út végén már a megérkező teherautóba, kezdett húzni, sűrűsödni a beton. 0.35 V/C tényezővel kértük a friss betont.
A keverődob gyorsításával igen nagy, 200 bar fölött dolgozott a hidraulika szivattyú. Nehéz volt forgatni a dobot a 8 köbméter betonnal.

viprex gel

A következő lépés, a VIP-REX GÉL adalékolása a mixer nyílásába.
Mennyiség: 4 liter/m3 x 8m3 = 32 liter.
Tapasztalat: Kezdett könnyebb lenni a szivattyúnak a plasztikusabbá váló keverék miatt. 160 bar.
Megjegyzem, hogy a keveréket 0,32 V/C-vel rendeltük, de a szer bejuttatás után még egy kevés 20-30 literrel a garatról beljebb kellett mosni a feltapadó adalékszert.
Ezt csupán 10 perc keverés után folytattuk a VIP-REX SF bejuttatásával. 3 ezreléket alkalmaztunk, mert a VIP-REX GÉL-lel együtt elegendő. Erősítik egymást.
Cement 320 kg mennyiségére számított 0.3% kb. 0.96 liter. (8m3 x 0,96 SF = 7,7 liter)
A beöntés után némi vízzel a keverődob belsejébe kellett mosni. 

Elkezdett rohamosan folyósodni. A forgató szivattyú nyomása leesett 50 bar-ra a legnagyobb sebességen. Tehát valóban folyóssá vált a beton!
Mivel többsoros vasalást rétegesen kellett elhelyezni, elhúzódott a betonozás vége. Majd két óra hosszáig tartott. Viszont, az utolsó negyedórában kezdett kellemetlen lenni a bedolgozás. Kissé képlékeny kategóriába ment át a folyósság. Végeredménybe 1 óra 45 percig kitartott az edényidő, nem kezdett sűrűsödni a beton. Ez remek eredmény.

 


46. VIP REX GÉL és VIP REX SF együttes hatása

Nem másnap, de 3 nap múlva rádaruzták a 4 db raktár konténereket és kibírta, még a beton széle is!
Azt is kipróbáltuk, hogyha nem 25 cm vastagságba dolgozzuk be a betont és megfagy éjszaka, akkor hogyan viselkedik! Adott mellette egy murvás parkoló, amire 4-5 cm vastagságban 9-10 m2 kiterítettünk, hogy a fagy mit tud vele kezdeni?
Jelentem, semmit! Kiváló szilárdságot ért el. Olyannyira, hogy a daru letalpalása 3 nap múlva ide történt, és semmi baja nem lett a vékony betonnak, nem morzsolódott, nem tört össze. Pedig szilárd aljzat előkészítést nem végeztünk.

Küldetésünk

viprex logo footer

Bármilyen építőipari cementes keverék minőségképző, bedolgozást könnyítő adalékszere! Célunk: alacsony energia felhasználással, gyorsan, csúcsmnőséget előállítani!

Kapcsolat

Titkárság / webshop:

viprex icon 50x50px 05 műszaki info +36 (20) 942-0643
viprex icon 50x50px 05  +36 (20) 394 1588
viprex icon 50x50px 05  info[kukac]viprex.hu
viprex icon 50x50px 05  5310 Kisújszállás, Kórház u. 1/a